ABOUT

Despre mine?

Greu de vorbit când e vorba de mine…Din acest motiv pentru a mă prezenta,din punct de vedere caracterial, mă voi folosi de o descriere a zodiei Balanța, zodie din care fac parte, descriere găsită ocazional pe o pagină de astrologie și zodii. Da, știu, o parte dintre voi credeți în zodii și prezicerile astrologice care se fac, cât mai multe și mai diferite de la una la alta, pe când cea mai mare parte nu crede în toate astea și va fi reticentă la ce urmează. Vreau să vă asigur că personal nu am crezut și nici nu cred în prezicerile zodiacale și că niciodată nu mi-am ghidat viața după aceste preziceri, doar că mereu m-am distrat pe seama contradicțiilor. Dar,…totuși,…m-am regăsit foarte bine în această descriere , așa că înlocuiți „Balanță” cu numele meu, Lili, și-mi veți afla caracterul, de care nu sunt prea mândră și care-mi dă destule probleme dar …ASTA SUNT.

 >>> Motoul:         „Nu sunt sigură...

   Cum e? 

Lili este profund rațională- pentru ea  contează enorm să fie plăcută și acceptată de ceilalți.

 Ce „PĂSĂRELE” are?

Din acest motiv, chiar dacă are fixațiile ei, e suficient de diplomată ca să nu-i agaseze pe cei din jur cu ele. Totuși, se întâmplă adesea să te nedumerească prin nehotărârea ei. La origine se află „mania echității” – încearcă întotdeauna să analizeze diferitele aspecte ale unei situații pentru a fi sigură că face alegerea justă. Te mai poate sâcâi cu sintagme de genul „nu e drept”, „pe de altă parte”, sau „știu că ai dreptate, dar și el (ea)…”. Uneori e cuprinsă de o ciudată manie a contradicției, susținând o opinie adversă, numai de dragul de a… echilibra balanța discuției!

Când face urât?
Maniile ei cele mai frecvente țin de nevoia de armonie: „face urât” dacă-i e tulburată pacea interioară, dacă îi strici ambianța sau dacă o agresezi cu zgomote disonante, culori țipătoare ori cu manifestări de prost-gust.

Pasivul agresiv este rolul cel mai potrivit lui Lili care poate să pară la prima vedere o persoană dedicată instaurării și restabilirii păcii și bunei înțelegeri între oameni, când de fapt are și ea parte de doza ei de manifestări agresive și mai greu de înțeles pentru ceilalți. Lili este enervată de tot ceea ce i se pare a nu fi conform cu normele după care ea trăiește. O enervează la culme bădărăniile pe care le etalează cu nonșalanță un berbec de exemplu, dar nu va răspunde niciodată cu aceeași monedă căci nu se coboară ea la stadiul de a da cu pumnul și a înjura ca orice ființă rudimentară. Ea are alte metode de a-și plăti polițele și în cazul ei putem vorbi de agresivitate socială, ca modalitate prin care te pedepesește și prin care te lasă singur în fața dușmanilor.

Lili știe care este puterea cunoștințelor și relațiilor pe care le faci într-o viață de om așa că dacă ai nesocotit ceea ce ea zice sau ai pus-o să își iasă din fire și să arate lumii și o față pe care oamenii nici măcar nu o bănuiesc, atunci va face în așa fel încât sa nu mai ai în preajmă pe nimeni, încât oamenii care te apreciau să aibă senzația că nu te cunosc și că nu mai vor să te vadă. Lili te poate ignora ostil, în față și te poate săpa sistematic pe la spate, nu pentru că iți vrea neapărat răul ci pentru că așa i se pare corect. Ea nu va reacționa violent verbal decât în situații limită, dar pe acestea le evită ca un maestru al eschivei cum nu s-a mai pomenit . Dacă nu dă cu pumnul dă cu vorba și cu replica acidă, te face să te simți ultimul om, care nu știe nimic despre viață și care trăiește degeaba.

Pe Lili o calmează mult orice discuție prietenească, dar și orice activitate artistică, ceva care să își folosească talentele și care să îi pună în evidență latura armonioasă. Ea se mai calmează ca prin farmec atunci când conflictul în care este implicată îi aduce prea multe prejudicii sociale, când îi este amenințată imaginea de ființă calmă și îngăduitoare la care ține foarte mult. Partenerul de viață poate fi de asemenea persoana cheie atunci când ea este pe punctul de a se dezlănțui pentru că prezența acestuia îi deturnează atenția și totul revine rapid la normal.

Un nativ aflat mereu în căutarea echilibrului, impresionează prin imaginația bogată și caracterul erotic dual: pasional și instabil, dar sensibil și dedicat. <<<

Vin să completez și să spun că viața mea este foarte bogată în experiențe frumoase dar și urâte.

Kiekegaard spune: “Pentru a înțelege viața e necesar să te uiți în trecut dar pentru a o trăi trebuie să privești doar înainte.”Eu privesc în trecut doar pentru a mă convinge că nu trebuie să-l repet în viitor pentru că Viața este prea importantă pentru a o lăsa în mâinile destinului “(W.Moers), așa că încerc, pe cât îmi este posibil, să-mi conduc destinul și să-mi trăiesc fiecare zi din plin pentru că nu știu niciodată când va fi ultima. Caut să mă distrez, să mă binedispun pentru că cineva a spus “Nu trăi fără a zâmbi pentru că este cineva care triăește din zâmbetul tău.”Chiar dacă am și zile triste încerc să le depășesc ignorând motivul sau persoana care îmi provoacă tristețea. Încerc….asta nu înseamnă că-mi și reușeșete întotdeauna. Am fost și sunt o luptătoare iar dacă mi-am propus să fac ceva nu mi-am găsit liniștea până când nu am obținut ceea ce am vrut. Mă caracterizează optimismul și gândirea pozitivă dar cu toate astea am avut și perioade de depresie și de abandon, când mă simțeam prea obosită pentru a mai lupta cu morile de vânt sau cu cine știe ce fantasme. Nu știu cum dar de fiecare dată a fost ceva sau cineva care m-a trezit din amorțeală după care am luat-o de la capăt cu noi forțe pentru că „ singura incapacitate în viață este o atitudine negativă”,spune Scott Hamilton. Experiențele vieții m-au făcut însă, din ce în ce mai neâncrezătoare în oameni, în prieteni. Prieteni !? „Se hotărăște repede a fi prieteni,dar prietenia e un fruct ce se coace încetul.”-spune Aristotel și câtă dreptate are. Dea lung anilor, dintre toți și toate prietenele mele personale sau a familiei mele, doar una a rezistat tututror intemperiilor vieții. Doar una… mai bine decât nimic. Am o problemă cu legarea de noi prietenii, mai bine zis cu menținerea lor datorită maniei mele de a analiza totul și de a contrazice mereu. Așa stând lucrurile cu caracterul meu și pentru că totuși am nevoie de a-mi elibera mintea de supraplinul gândurilor sau grijilor și pentru că nu-mi pot permite un psiholog sau analist, mi-a venit ideea de a folosi internetul pe post de psiholog. „Psihologia e o descoperire uimitoare: face sa devina complicate chiar si persoanele cele mai simple.” În consecință aș adăuga că și internetul e o descoperire uimitoare, face să ai prieteni mai mulți decât ai fi în stare să-i găsești în viața reală.

Îmi plac cuvintele medicului Liana Enache, în „Arta și știința de a trăi”:

Să lupți, să zâmbești, să fii fericit că exiști și viața îți oferă această șansă, să descoperi mulțumirea de tine însuți și de ceea ce ai în jurul tău – e simplu sau dificil? Indiferent de răspuns, este arta de a trăi! Dar știința acestei arte? Atunci când ai să înveți cum să trăiești, vei afla și tainele științei și vei desoperi sensul vieții.”

Iar Schopenhauer spune că „viața și visele sunt pagini din aceiași carte: a le citi în ordine înseamnă a trăi…, a le răsfoi la înâmplare înseamnă a visa.” și pentru că sunt o romantică incurabilă, eu trăiesc visând și visez trăind.

Cine va vrea, va citi, va comenta, cine nu , va trece mai departe. Așa cum eu îmi voi da interesul de a nu jigni pe nimeni, aș ruga pe cei care vor avea răbdarea să-mi citească rândurile sau postările de aici și vor simți nevoia de a-mi da vre-un sfat sau vor comenta, să o facă în mod civilizat fără a mă jigni. Ați citit mai sus? Sunt o persoană răzbunătoare și neiertătoare. Ha, ha, ha, v-am speriat? Sper că NU

Vă mulțumesc pentru interes și vă salut.    

Anunțuri
  1. #1 by o pers draga on 8 Noiembrie 2011 - 16:54

    sunt convinsa ca sentimentele tale si emotiile prin care ai trecut dea lungul vietii te-au facut atat de puternica si curajoasa,pt ca iti trebuie curaj sa vorbesti despre ele pe un blog.nu am varsta ta,ci doar jumatate din ea ,dar pot sa-ti marturisesc ca o parte din ce ai trait tu ,am trait si eu.sunt momente cand ma intreb de ce tocmai eu?asa cum cred ca ai facut si tu in diferite situatii care iti pareau de nedepasit…..ca sa inteleg mai tarziu ca viata ne rezerva de toate ,si mai bune si mai rele ,doar ca sa ne faca mai puternici,constientizand sau nu lucrul acesta.acum te las ,dar ma voi intoarce pe blogul tau.sper ca trecutul tau sa nu se mai repete ,cum iti doresti si tu si sa ai parte in viitor de oameni care te iubesc si pe care ii iubesti.te pup….pe curand

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Blogu’lui Leviatan

  • Bloguri, Bloggeri si Cititori