ROMÂNII DIN ITALIA APĂRAȚI DE „NOUA DREAPTĂ”

 

             Zilele trecute, o tânără de 16 ani, din Torino, a susținut în fața carabinierilor că ar fi fost violată de doi străini, mai exact de doi nomadi. Însăși fratele tinerei a indicat rromii ca fiind posibilii vinovați. Tot fratele a organizat seara un marș de protest la care au participat, după părerea carabinierilor,aproximativ 500 de persoane.
După scurt timp tânăra a retractat plângerea și a recunoscut că nu a fost nici o violență sexuală pentru că ea a făcut sex cu un italian mai în vârstă ca ea, după care s-a speriat și pentru a-și salva reputația a inventat violul.
Î
ntre timp, însă, participanții la marșul de protest au pus pe fuga rromii din bărăcile în care locuiau și apoi li-au dat foc. Nu s-au înregistrat victime doar distrugeri materiale.
Ce s-ar mai putea spune despre tot ce s-a întâmplat la Torino când vezi cum iese afară ura. Faptele vorbesc. Și totuși sunt atâtea de spus despre comportamentul „civil ” al italienilor ce au participat la atentatul de linșaj al rromilor. Ce anume îi determină să-și facă singuri dreptate și î-și manifesta toată ura incontrolabilă?
Ar putea fi neâncrederea în instituțiile statului?
Ar putea fi campania dusă de prea mult timp de către mass-media italiană împotriva românilor și a rromilor?
Sau ar putea fi, ceea ce sociologii numesc, “mobilizare de masă”, când individul încetează să mai judece și urmărește doar grupul, chiar și pentru a se distra?
Ar trebui să răspundă la această întrebare, Italia, ca responsabilă de comportamentul cetățenilor săi. Doar că, pentru Italia, vina este mereu a rromilor pentru că trăiesc în bărăci, în mizerie și că se ocupă toată ziua de activități infracționale.
Ar mai fi multe exemple de genul acesta.
Rromi, români, câmpuri cu bărăci, țigani, toate acestea împreună crează un val de reacții politice și juridice, chiar și o mare confuzie a termenilor: Rom și Roman (Român- scris fără diacritice), care devin sinonimi. Dar nu toți rromi sunt români, din contră doar o mică parte dintre rromi provin din România; în același mod nu toți românii sunt rromi așa cum, nu sunt mulți români care să trăiască în așezarea rromilor.
Tot zilele acestea am aflat că românii din Italia ar putea fi apărați de un partid extremist-naționalist „Noua Dreaptă”

Afiș
în Italia: „Rumeni e i rom sono due popoli diversi!”
I rumeni in Italia difesi dalla Forza Nuova!

Afiș în Italia: Romii și românii sunt două popoare diferite!

“Observați diferența ! Rromii și romanii sunt doua popoare diferite!”, este mesajul pe care îl transmit reprezentanții formațiunii “Noua Dreaptă” italienilor, prin intermediul unui afiș. Acestia susțin că italienii ar trebui să facă diferența dintre români și rromi, din cauză că cei din urmă se fac, de cele mai multe ori, vinovați de comitere de infracțiuni, iar românii sunt condamnați pe nedrept, informează Info Notizie, citat de Ziare.com

Acestă inițiativă a fost salutată de secretarul Național al mișcării politice italiene, “Forza Nuova”, Roberto Fiore., și a fost caracterizată ca “un act de responsabilitate și respect pentru cetățenii italieni și romăni”. “Forza Nuova a susținut mereu că problemele ce apar pentru imigranții români în Italia sunt legate de romi, care trec hotarul din Romania ca cetățeni români și care comit infracțiuni în străinătate după aceea,” a spus Fiore. Dacă românii trebuiesc apărați de un partid de extrema dreaptă, atunci stăm bine noi românii din Italia.

Dacă pentru a face diferența între români și romi, trebuie să acceptăm că aceștia din urmă să fie arătați ca vinovați de tot greul întâmpinat de comunitatea românilor în Italia, atunci ar trebui să ne gândim mai bine la noi înșine ca “rasiști”.


Iată câteva din obiectivele acestui partid:

Înainte de a susține că suntem rasiști consider că-i de datoria diasporei românești să justifice și „de ce?” Infracționalitatea transfrontalieră nu este doar atributul rromilor, să fim onești, ci se manifestă la toate popoarele. Problema este însă de PREJUDICIU DE IMAGINE al unui întreg popor de factură europeană. Este una să jignesști un exponent și alta e să jignești 20 de milioane. 

Anunțuri
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Blogu’lui Leviatan

  • Bloguri, Bloggeri si Cititori